domingo, 13 de junio de 2010

L'Escala, 11 de juny

Arribem a l'Escala plovent,dia gris que s'obrirà cap el vespre


Acte a l'Ajuntament amb el llibre de fotografies històriques de L'Escala que ens van regalar durant l'acte de benvinguda amb l'alcalde de l'Escala Estanis Puig,la participació de Lurdes Boix, Arxivera de l'Escala i directora del Museu de la Sal i del President de la Confraria de Pescadors, el President de l'Unió de Salaors, el President de la Vela Llatina, el President del Club Nautic i el President de Creuers Mare Nostrum. Gent de mar.


Entrevista a l'Alcalde, Estanislau Puig que ens explica els treballs de recuperació de l'Alfolí de Sal


Entrevista a LLuis Sureda,Patró Major de la Confraria de Pescadors de L'Escala a la seu del MARAM el nou Centre d'Interpretació del Peix de la Confraria. Un espai interactiu amb un itinerari temàtic per conèixer la vida dels pescadors, el món del peix, les arts de la pesca i la riquesa gastronòmica entorn aquest producte.


La Lurdes ens va mostrar la Casa de Pescadors Can Cinto Xuà on es conserven tots el detalls de com vivíen els pescadors fins al segle passat.


8h del vespre al Museu de l’anxova i de la Sal inauguració de l'exposició de fotografies de Miquel Bataller "L'Escala, gent de mar"


Entrevista al fotògraf Miquel Bataller


La Lurdes Boix amb en Pere Secorun al Museu de la Sal

I a la nit al Port d'en Perris Concert del COR INDIKA i cremat popular


La Joanna gravant el concert


i el cremat en mans dels millors experts